De la accelerarea napârlirii la selecția porumbeilor campioni

De la accelerarea napârlirii la selecția porumbeilor campioni

Naparlirea porumbeilor , secretul performanței în crescătoria de porumbei voiajori

 


Aruncarea Pufului de Iarnă - O Etapă Esențială

Aruncarea pufului de iarnă la porumbeii voiajori reprezintă o etapă esențială în ciclul lor de viață, iar modul în care crescătorii abordează această perioadă poate face diferența în performanțele acestor păsări.


Strategia "Postului Negru" de Trei Zile

O strategie eficientă pentru accelerarea aruncării pufului în sezonul rece implică adoptarea unui "post negru" riguros de trei zile. Această metodă nu numai că stimulează procesul de napârlire, dar și contribuie la dizolvarea grăsimilor acumulate în mușchi, ficat, inimă și artere.


Dieta Depurativă și Recuperarea Treptată

Următoarele zile după post implică administrarea unei diete depurative, bazată pe semințe care nu conțin grăsimi (orz, orzoaică și orez) și ceai hepatic cu urzică. Această abordare ajută la restabilirea funcțiilor ficatului și pregătește porumbeii pentru a reveni treptat la o hrană mai complexă, inclusiv porumb și sorg în funcție de condițiile meteorologice.


Vaccinarea și Protocolul de Sănătate

În paralel, înainte de vaccinarea pentru paramixoviroză, crescătorii trebuie să monitorizeze atent starea de sănătate a porumbeilor și să efectueze un protocol de tratare a problemelor specifice, cum ar fi viermii, tricomonadele, coccidiile, salmonela, E-coli și bolile respiratorii.


Întoarcerea Porumbeilor și Perioada de Împerechere

După această perioadă de detoxifiere și pregătire, porumbeii sunt vaccinați și reintegrați cu perechile lor. Începutul perioadei de împerechere aduce cu sine ajustări în alimentație pentru a asigura o fecundare reușită. Intrarea treptată a hranei bogate în grăsimi și proteine, împreună cu suplimente de vitamine, contribuie la succesul reproducerii.


Selecția Porumbeilor Campioni

Selectarea porumbeilor campioni nu este doar o alegere aleatorie, ci o artă bazată pe observație și înțelegere a vitalității fiecărui individ. Rezistența ridicată la boli, capacitatea de fecundare pe termen lung și eficiența metabolismului sunt doar câteva criterii esențiale.


Simfonia Complexă a Creșterii Porumbeilor Voiajori

În esență, întregul proces, de la accelerarea napârlirii până la selecția porumbeilor pentru competiții, reprezintă o simfonie complexă în care cunoștințele, experiența și pasiunea crescătorului se îmbină pentru a obține rezultate remarcabile în lumea fascinantă a porumbeilor voiajori.


 

 

Naparlirea la porumbei

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.