Ciungan Andrei

Bună ziua, sunt Andrei Ciungan, un pasionat columbofil din Vișoara, Județul Cluj. La cei 37 de ani ai mei, activez cu entuziasm în cadrul Asociației Câmpia Turzii, începând din 2019. Anul acela a marcat debutul meu în competițiile columbofile, iar de atunci am strâns numeroase experiențe și rezultate remarcabile.

Produse_tratament_porumbei_Ciungan Andrei_Campia_Turzi_1

Îmi dedic pasiunea concursurilor de maraton, în special celor extreme, și acest entuziasm a adus cu sine rezultate notabile. În primul an de competiții, am obținut un onorabil loc 15 la Praga Național. Însă, pe parcursul carierei mele columbofile, am reușit să adaug și alte performanțe notabile:

Produse_tratament_porumbei_Ciungan Andrei_Campia_Turzi_11


- În 2020, am ocupat locul 2 la Praga Național în categoria tineret.
- În 2021, am avut 2 porumbei cu norme la maraton.
- În 2023, am cucerit locul 1 pe lansare la Legnica cu un exemplar tânăr din anul 2022.

Produse_tratament_porumbei_Ciungan Andrei_Campia_Turzi_3

Unul dintre porumbeii mei reprezentativi, cu seria 0292309, o femelă și masculul cu seria 0292313 din 2022, au obținut locul 31 la Legnica, demonstrând calități remarcabile.

În 2022, femela cu seria 348698/2019 a reușit să obțină categoria AS maraton, fiind și singura femelă care a zburat  4 maratoane într-un singur sezon în provincia Transilvania. Această pasăre a parcurs 2000 km într-o săptămână și câteva zile, inclusiv participarea la un concurs național la Berlin.

În 2023, aceeași femelă, după lansarea la Legnica (locul 23), a concurat și la Paris, obținând un extraordinar loc 12 național.

 


Produse_tratament_porumbei_Ciungan Andrei_Campia_Turzi_2
Originile porumbeilor mei sunt impresionante, provenind de la crescători renumiți precum Molnár Gyorgy din Covazna, Peto Janoș, Cosmin Cheorean din Mihai Viteazu și Morar Gheorghe din Bacău.


La matcă, gestionând doar 5 perechi, reușesc să obțin anual 20-25 de pui și câțiva din zburători. Încep zborurile de toamnă cu un lot de 30-35 de pui. Tratamentele sunt aplicate cu precauție doar în caz de îmbolnăvire, dar consider vaccinarea o măsură importantă aplicată an de an.



Sfatul meu pentru cei ce încep această minunată călătorie columbofilă este să achiziționeze porumbei de la crescători locali și să nu alerge după pedigree colorate.

Le urez tuturor columbofililor mult succes în noul an competițional!